Pakje Kunst

In ‘s-Hertogenbosch heeft op zaterdag 3 juni 2017 van 15.00 uur tot 22.00 uur de eerste Pakje Kunst Expo en ruilbeurs plaats in de voormalige koffiebranderij van de Drie Mollen aan de Zuid Willemsvaart 215.

De ruilbeurs is in eerste instantie bedoeld voor kopers van Pakje Kunst die onderling de gelegenheid krijgen een aankoop met een ander te ruilen. Dat kan omdat ze een kunstenaar dubbel hebben, op zoek zijn naar een bepaalde kunstenaar, of wat dan ook.

Tijdens de ruilbeurs organiseren de deelnemende kunstenaars werken die zij buiten Pakje Kunst om maken. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Pakje Kunst kunstenaars uit de regio ‘s-Hertogenbosch.

De bijeenkomst is openbaar toegankelijk en gratis.

 

Pakje Kunst

Sinds kort neem ik als kunstenaar deel aan het project ‘Pakje Kunst’. Hiervoor zijn enkele oude sigarettenautomaten aangepast voor de verkoop van kleine pakjes kunst. Je stopt € 4,- in de automaat en trekt dan een willekeurig pakje kunst. Deze pakjes worden regelmatig bijgevuld en bevatten kleine kunstwerkjes van verschillende kunstenaars. Leuk om te geven of om zelf te sparen!

In ‘s-Hertogenbosch vind je zo’n automaat bij boekhandel Heinen in de Kerkstraat.

Hieronder een voorbeeld van mijn werkjes voor Pakje Kunst.

Klik op de foto voor volledige resolutie.

Binnenkort over dit onderwerp meer informatie.

Zie: www.pakjekunst.com.

Wandkleden

De techniek van het vilten is al eeuwenoud. Nomadenvolken die met hun schaapskudden rondtrokken, gebruikten de vachten voor bijvoorbeeld het maken van hun kleding en yurts. Deze techniek is in principe nog steeds hetzelfde. Toen ik me dat realiseerde, ben ik als teken van dank aan de overlevering tot nu toe, enkele wandkleden gaan vilten die doen denken aan die nomadenkleding. Hierbij gebruik ik hoofdzakelijk wol van verschillende schapenrassen in combinatie met o.a. lontzijde.

Klik op de foto voor volledige resolutie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandpanelen in kleur

Als afwisseling speel ik zo nu en dan met kleurrijke doeken. Deze maak ik ook in lagen. Omdat deze lagen contrasteren in kleur kan ik, door in de bovenste laag openingen te laten, met die kleuren spelen. Daardoor krijgen ook deze doeken dieptewerking. Deze wandpanelen span ik meestal op en zet ze in een lijst. Zo maak ik verschil in strak en organisch werk.

Klik op de foto voor volledige resolutie.

 

afmeting B 120  x  H 40

 

afmeting B 55  x  H 120

 

afmeting B 60  x  H 60

 

 

Transparant vilt op zijde

Een van mijn favoriete technieken is heel dun vilt op chiffonzijde. Hierbij leg ik in verschillende laagjes wol een afbeelding met diepte. Bij de afwerking gebruik verschillende andere materialen, zoals lontzijde, moerbeibast e.d. Deze transparante viltdoeken komen het mooiste tot hun recht tegen een lichtdoorlatende achtergrond.

Klik op de foto voor volledige resolutie.

 

afmeting B 60  x  H 105

 

afmeting: op bestelling

 

afmeting B 70  x  H 60

 

afmeting B 30  x  H 50

 

afmeting B 85  x  H 70

Transparante raambekleding / roomdividers

Hiervoor gebruik ik bij voorkeur als drager grofmazig dun katoendoek. Daarop kan wol van verschillende schapenrassen worden aangebracht, stoer of frêle. Ook  kunnen hierbij andere materialen worden verwerkt.

Klik op de foto voor volledige resolutie.

afmetingen: op bestelling