Mijn ding

Na de kleurige voorjaarssprieten wilde ik weer heel graag terug naar 'mijn ding': pure klei, met hier en daar een vleugje kleur, en porselein. En zo ontstond een serie fantasie-'stèles': hoge, ranke objecten uit zwartbakkende, grove klei, in combinatie met porseleinen elementen. Er zijn er nu 5 klaar, maar het smaakt naar meer en het is mijn bedoeling om een uitbreiding te maken van puur porseleinen objecties, die uiteindelijk samen met de stèles een soort landschap gaan vormen.
 

 

Lees meer...

Voorjaarssprieten

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met verschillende soorten en kleuren klei, gewoon weer even voelen welk materiaal zich waarvoor leent. Dat heeft geresulteerd in divers werk; zo heb ik een set 'voorjaarssprieten' gemaakt van heel dun uitgerolde papierklei met daaroverheen fel gekleurde glazuren, iets wat ik maar weinig doe, maar waarvoor het mooie voorjaar de aanleiding was. 
 
Om met glazuren wat meer te doen heb ik nog een paar heel grote potten opgebouwd uit repen klei en die na de eerste stook aan de binnenkant voorzien van glanzende onderglazuur en/of pigmenten; voor de buitenkant heb ik een zelfgemaakte zwarte sinterengobe gebruikt.
 

 

Masterclass Anne Bulliot

Als ‘tegenhanger’ van het toch wel precieze werken met porselein vind ik het heerlijk om tussendoor wat meer intuïtief te werken met ‘gewone’ klei. In de masterclass van Anne Bulliot, die ik onlangs volgde, heb ik veel inspiratie èn vaardigheden opgedaan.

Lees meer...

Aardewerk is het resultaat van laag gestookte klei.

De klei die gebruikt wordt voor aardewerk heeft een andere samenstelling dan porseleinklei en geeft weer heel andere mogelijkheden. Door meer te werken vanuit mijn gevoel dan vanuit een tevoren bepaald thema of onderwerp, ontstaan spontaan vormen in klei. Deze vormen heb ik kennelijk al jaren van binnen opgeslagen liggen. Meestal hebben die betrekking op ervaringen in de natuur, die een diepe indruk op mij hebben achtergelaten: koralen, zeedieren, (resten van) boomvormen...

De foto’s geven hiervan een impressie.