Kunstwinkel Hinthamerstraat 100

Mijn eerste tentoonstelling bij de Dutch Art & Design Salon zit er op, het was een nieuwe en inspirerende ervaring. Fijn ook om te ervaren wat kunst, in welke vorm dan ook, kan toevoegen aan het leven van de kunstenaar zelf, maar ook aan dat van de kijker, de ‘belever’.

Kunstwinkel Hinthamerstraat 100Inmiddels zijn we, onder de bezieling van Wim Habraken en Gerard van Selst, met een aantal kunstenaars gestart met de expositie en verkoop van ons werk in de 'Kunstwinkel Hinthamerstraat 100' in ’s-Hertogenbosch. Ook hier weer veel kontakten met kunstenaars uit verschillende disciplines, zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, zeefdruk, gemengde technieken, vilt, textiel…. Het werk dat te zien en te koop is, is dus heel divers en varieert in prijs vanaf enkele euro’s tot € 300,--. Echt een aanrader om er af en toe binnen te lopen, want er is regelmatig nieuw werk! 

Lees meer...

Rakudag voorjaar 2011

Op 17 maart jl. vond onze (inmiddels jaarlijkse) rakudag plaats. Het was weer een succes met mooie resultaten:


Foto-impressie 'De Wintertuin'

Inmiddels heeft de officiële opening van ‘De Wintertuin’ van de Dutch Art & Design Salon plaatsgevonden en het was een groot feest: fijne sfeer, mooie kunstobjecten van een grote diversiteit en veel bezoekers. Mijn aandeel aan de expositie bestaat uit lampen en waxinelichthouders van porselein, allemaal unica; deze geven een warm licht, dat zeker bijdraagt aan de winterse sfeer evenals de omslagdoeken en haarbanden, die in een setting van natuurlijke materialen gepresenteerd worden. En tenslotte een kleine selectie van mijn ‘koralen’ uitgevoerd in aardewerk, gedeeltelijk geglazuurd en gedeeltelijk bewerkt met pigmenten en oxides.  

Lees meer...

Bijzondere schalen en vazen

23 november was de dag, dat de cursisten een periode afsloten, waarin ze op een heel speciale manier invulling hadden gegeven aan het thema ‘bijzondere schalen en vazen’. Eigenlijk was er nauwelijks sprake van een schaal of een vaas, het waren bijna allemaal ‘objecten’ geworden, die door bloemsierkunstenares Monique de Kleijn uit ’s-Hertogenbosch in een workshop omgetoverd werden tot ‘bloem-objecten’. Het was geweldig om te zien hoe zij met eenvoudige materialen echte metamorfoses tot stand bracht.

Lees meer...

Dutch Art & Design Salon

Van 25-11-2010 t/m 19-03-2011 zal ik mijn werk tentoonstellen op de Dutch Art & Design Salon Wintertuin expositie. In een winterse omgeving wordt divers werk geëxposeerd dat in allerlei facetten de winter als thema heeft. Mijn werk zal op deze expositie ook te koop zijn. De expositie is wekelijks geopend op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00, en op elke 1ste zondag van de maand. Op de website van DADS staat de routebeschrijving naar de expositie

Keramiekexpostie tijdens Tuinenwandeling

Tuinenwandeling door de Bossche binnenstad, met daaraan gekoppeld een kleine verkoopexpositie van mijn werk op het adres: Van Tuldenstraat 17.

Op zondag 13 juni a.s. organiseert de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch voor de vijfde maal een Tuinenwandeling door kloostertuinen, kleine, grote, bijzondere en soms romantische tuinen in de Bossche binnenstad, vaak verborgen achter historische panden. De organisatie is er weer in geslaagd om op die dag een kleine dertig tuinen open te stellen voor publiek. Om dit eerste lustrum extra luister bij te zetten zijn er verschillende activiteiten.

Lees meer...

Rakudag voorjaar 2010

Bijna aan het einde van het cursusseizoen hielden we een rakudag. Alle cursisten hebben in de afgelopen weken één of twee objectjes gemaakt, die (na een eerste stook in de elektrische oven) voorzien worden van (raku)glazuur en tijdens deze dag in de rakuton tot ca. 1000º C gestookt worden. Aansluitend aan deze stook (die ca. 1 uur duurt) wordt het object met een rakutang uit de oven gehaald en in een ton met houtsnippers geplaatst.

Lees meer...

Porselein in het platte vlak

In samenwerking met een collega die werkt met glas-in-lood, kwam een raamdecoratie in ‘porselein-in-lood’ tot stand.

Restanten kanten kleedjes geven het porselein de sfeer van mijn oma’s huis en, ingekaderd in het lood, zie ik de stukjes porselein ook als vitrages in de sponningen van de ramen, waardoor ze zo graag naar buiten keek ........

Lees meer...

Hoofddeksels van vilt

Over het algemeen vilt ik graag zoals ik werk met porselein: behoedzaam, met een mooie textuur en tere kleuren. Shawls en omslagdoeken waren aanvankelijk mijn favorieten.

In het afgelopen koude jaargetijde heb ik me toegelegd op ‘hoofddeksels’; het zijn een soort haarbanden, maar dan van een afmeting, dat je ze op allerlei manieren naar je hand (c.q. hoofd) kunt zetten.

Ze zijn heerlijk warm, mooi van kleur, decoratief en kriebelen niet. Trouwens, over het algemeen is het mijn ervaring dat gevilte wol aangenamer en minder kriebelig draagt dan andere wolsoorten, zoals bijvoorbeeld Shetland.

Lees meer...

Masterclass Anne Bulliot

Als ‘tegenhanger’ van het toch wel precieze werken met porselein vind ik het heerlijk om tussendoor wat meer intuïtief te werken met ‘gewone’ klei. In de masterclass van Anne Bulliot, die ik onlangs volgde, heb ik veel inspiratie èn vaardigheden opgedaan.

Lees meer...

Hartelijk welkom op de site van Elly Strang-Overmeijer. Hier vind je informatie over mijzelf en het werk dat ik maak. Kijk rustig rond en als je meer wilt weten, neem dan gerust contact op; ik schrijf of bel je graag.
Heb je een object gezien dat je graag kado wilt doen of zelf zou willen aanschaffen? Of ben je op zoek naar een object op maat? Stuur me een e-mail, dan bespreken we de mogelijkheden.