Expositie Stravi

Op zaterdag 10 maart 2012 opent een bijzondere expositie. Bijzonder om verschillende redenen: het gaat om een mengeling van mensen en van hun werk. Op deze poster leest u alle details.
 

Nieuws van DADS

De DADS - "Dutch Art & Design Salon" - is verhuisd van een fabriekshal aan de Veemarktkade in ’s-Hertogenbosch naar de Lange Putstraat 10 in het centrum van de stad. We zitten daar op een prachtige lokatie en de aanloop is er ook naar, hoewel de officiële opening nog moet plaatsvinden; deze is voor het publiek op zaterdag, 21 januari 2012.


Lees meer...

2012: bol van beloftes

 De Kunstwinkel, Hinthamerstraat 100 in ’s-Hertogenbosch loopt goed; van mijn werk wordt zowel keramiek als vilt verkocht en zeker rondom de afgelopen feestdagen was het er soms druk!! Het nieuwe jaar ga ik dus hier vol vertrouwen tegemoet.

Ook via mijn website komen er af en toe opdrachten binnen en het is heerlijk om mensen blij te kunnen maken met bijvoorbeeld keramiek objecten, waarvan ze kleuren en maten zelf kunnen aangeven, afgestemd op hun eigen interieur. Dat geldt trouwens ook voor de porseleinen, transparante verlichting. 


Bij de keramiekwinkel Keramevo in Amersfoort staat een aantal porseleinen lampjes en theelichten. Alhoewel het nog winter is, ga ik toch binnenkort deze sfeerverlichters ophalen en daarvoor in de plaats intuïtief werk aanleveren dat veelal doet denken aan koralen.
 


Cursisten najaar 2011

Er is hard gewerkt in de laatste maanden van het voorbije jaar, zowel door de cursisten als door mijzelf. Hieronder staan foto’s van werk, dat getuigt van heel veel inspiratie, inzet en resultaat! Iedere keer weer geeft het zoveel voldoening als je merkt, dat er eigenlijk in iedereen creativiteit schuilgaat, hoe dan ook! Genoeg reden om ook dit jaar daar weer met veel plezier mee verder te gaan.


Lees meer...

Mijn ding

Na de kleurige voorjaarssprieten wilde ik weer heel graag terug naar 'mijn ding': pure klei, met hier en daar een vleugje kleur, en porselein. En zo ontstond een serie fantasie-'stèles': hoge, ranke objecten uit zwartbakkende, grove klei, in combinatie met porseleinen elementen. Er zijn er nu 5 klaar, maar het smaakt naar meer en het is mijn bedoeling om een uitbreiding te maken van puur porseleinen objecties, die uiteindelijk samen met de stèles een soort landschap gaan vormen.
 

 

Lees meer...

Vilten baretten

Nu het weer herfstig begint te worden, wordt het ook tijd voor af en toe een hoofddeksel. Als aanvulling op de haarbanden heb ik baretten gevilt in verschillende uitvoeringen en kleuren. Je kunt ze zelf eventueel, helemaal in je eigen stijl, voorzien van een mooie speld of andere decoratie.


Voorjaarssprieten

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met verschillende soorten en kleuren klei, gewoon weer even voelen welk materiaal zich waarvoor leent. Dat heeft geresulteerd in divers werk; zo heb ik een set 'voorjaarssprieten' gemaakt van heel dun uitgerolde papierklei met daaroverheen fel gekleurde glazuren, iets wat ik maar weinig doe, maar waarvoor het mooie voorjaar de aanleiding was. 
 
Om met glazuren wat meer te doen heb ik nog een paar heel grote potten opgebouwd uit repen klei en die na de eerste stook aan de binnenkant voorzien van glanzende onderglazuur en/of pigmenten; voor de buitenkant heb ik een zelfgemaakte zwarte sinterengobe gebruikt.
 

 

Kunst op de Stoep

Op zaterdag, 7 mei a.s. wordt voor de eerste keer 'Kunst op de Stoep' gehouden, een kleine Kunstmarkt in het centrum van Schijndel. Hieraan zullen naar verwachting ongeveer 20 kunstenaars deelnemen uit verschillende disciplines. Ik zal daaraan ook deelnemen met een aantal van mijn porseleinen lampjes. Het evenement begint om 10.30 u. en eindigt om 16.30 u.

Het begin van zomerse shawls

Nu met het zomerse weer de grote omslagdoeken plaats kunnen maken voor de wat frivolere shawls, heb ik er daarvan enkele gemaakt. Ze doen het geweldig op een simpel jurkje of shirt en je ziet er meteen feestelijker uit! Er volgen er beslist meer.


Cursisten voorjaar 2011

De lopende cursus zit erop. In september-oktober hopen we weer van start te gaan, maar eerst genieten van de zomer! Er is ook in deze cursusgroep veel mooi werk geleverd:


Lees meer...

Hartelijk welkom op de site van Elly Strang-Overmeijer. Hier vind je informatie over mijzelf en het werk dat ik maak. Kijk rustig rond en als je meer wilt weten, neem dan gerust contact op; ik schrijf of bel je graag.
Heb je een object gezien dat je graag kado wilt doen of zelf zou willen aanschaffen? Of ben je op zoek naar een object op maat? Stuur me een e-mail, dan bespreken we de mogelijkheden.